Hungary stays with EU

Hungary stays with EU

Hol tartunk most? - 2014. Október 24.

2014. október 24. - balazsgorog

Szóval jó volna, ha félelmeimet eloszlatnák, és véletlenül sem lesz hirtelen ebből az egész EU-ból kilépősdi konteóból valóság. Az elmúlt napok terméséből - 

http://hvg.hu/vilag/20141023_Ma_is_rossz_a_sajtonk_egesz_Europaban

"Magyarországnak "szüksége van az EU-ra, de ez fordítva is igaz?"

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141023_Lazarnak_ma_nem_baratja_Amerika_Kovernek#28a4f7

"Érdemes lesz kihátrálni az unióból, ha ennyit kekeckednek, mondta Kövér László"

http://index.hu/gazdasag/2014/10/22/vezetek/

"A Rogán Antal vezette gazdasági bizottság kedden beadott egy módosító javaslatot a fideszes Mengyi Roland törvényjavaslatához, amiben lényegében lehetővé tennék, hogy az uniót és a nemzetközi egyeztetést megkerülve megkezdjük a Déli Áramlat építését."

http://hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar

"Tudomásunk szerint Angela Merkel és Orbán Viktor pár nappal ezelőtti találkozóján a német kancellár egyértelműen jelezte a magyar miniszterelnöknek, hogy Magyarország tartsa tiszteletben az eddig meglehetősen hanyagul kezelt európai értékeket.

Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben."

Azért tűnik számomra félelmetesnek az egész, mert mintha eldőlni látszana. Igen, nyugati nyomásgyakorlásnak tűnik, ami történik, melynek sejthető, hogy a hazai propaganda-média feltüzelő ereje mellett természetes következménye lesz, hogy a közvélemény még inkább az EU és USA ellen fordul. Persze nem jótékonysági intézményekről beszélünk - tehát ugye pontosan tudják, hogy ezzel mit érnek el, igaz?

Akkor eldőlt? A kitiltási botrány, a gazdasági nyomásgyakorlás, stb. a jelenlegi magyar társadalmi közegben tulajdonképpen "kontra-produktív" hatást vált ki, már ha nem ez a cél valójában. Mindeközben a jelenlegi kormány mindig addig feszíti a húrt, hogy az Uniónak be kelljen olykor avatkozni, és ismételten lehessen ujjal mutogatni. 

Összefoglalva - akkor az USA és EU lemondott már rólunk, és Oroszország tárt karokkal fogad minket formálódó birodalmi törekvéseibe, vagy még van visszaút? 

És nekünk ez így jó lesz? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarystayswitheu.blog.hu/api/trackback/id/tr846828943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása